Meterkast vervangen?

Wilt u snel en voordelig uw meterkast laten vervangen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Uw meterkast laten vervangen

Is het tijd om uw meterkast te vernieuwen? Maar hoe weet u wanneer het nodig is om een nieuwe meterkast te installeren? Veel groepenkasten zijn verouderd maar functioneren nog steeds. Toch kan het voorkomen dat uw zekeringen doorslaan en u te maken krijgt met kortsluiting. Hoewel dit iedereen kan overkomen, is het niet bevorderlijk voor uw apparaten. Laptops of mediaboxen van televisies kunnen ontregeld raken en beschadigd worden door doorslaande zekeringen. Soms wegen de kosten van het vervangen niet op tegen de schade die kan ontstaan.

Wij staan klaar om u te helpen met het vernieuwen van uw oude groepenkast. In oudere woningen komt het vaak voor dat de groepenkast aan vervanging toe is. De bestaande groepenkast is mogelijk niet krachtig genoeg voor bijvoorbeeld een keramische kookplaat. In zo’n geval is een aparte groep nodig, wat in oudere huizen helaas niet vaak voorkomt. Een 3-fase groepenkast is dan een betere oplossing. Gelukkig is er meestal geen ingrijpende verbouwing nodig. Voordat u tot vervanging overgaat, is het echter belangrijk om te weten of u een 2- of 3-fase aansluiting nodig heeft.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe meterkast?

Bij MNS Elektra begrijpen we dat het vervangen van een meterkast geen dagelijkse taak is. Maar in bepaalde situaties kan het wel de slimste keuze zijn. Hier zijn enkele gevallen waarin het verstandig is om te overwegen uw meterkast te vervangen:

1. Modernisering van een oude woning

Ga je een oud huis moderniseren? Dan is het vervangen van de groepenkast vaak een verstandige zet. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor de beschikbaarheid en het gebruiksgemak van jouw elektrische installatie.

2. Uitbreiding of aanpassing van de groepenkast

Soms is uitbreiding of aanpassing van de groepenkast noodzakelijk. Dit kan leiden tot de vervanging van de gehele groepenkast, inclusief de benodigde hoofdschakelaar en aardlekschakelaars.

3. Plaatsen van extra stopcontacten

Het toevoegen van extra stopcontacten kan invloed hebben op de groepenkast. Als er onvoldoende ruimte is in de huidige kast, kan vervanging nodig zijn.

4. Aansluiten van nieuwe apparatuur

Bij de installatie van nieuwe apparatuur, zoals een oven, vaatwasser of jacuzzi, kan het nodig zijn om aparte groepen toe te voegen. Dit vereist mogelijk een nieuwe groepenkast.

5. Overstappen op elektrisch koken

Ben je overgestapt op elektrisch koken met een keramische of inductie kookplaat? Dan kan het nodig zijn om de groepenkast aan te passen en mogelijk te vervangen.

6. Zonnepanelen installatie

Bij het plaatsen van zonnepanelen moet mogelijk een aparte groep in de meterkast worden voorzien. Dit kan ook leiden tot de noodzaak van een nieuwe groepenkast.

Hoeveel groepen zijn nodig in mijn nieuwe meterkast?

Het aantal groepen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van je huis, elektrische behoeften en geldende normen. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • Verlichting: Meestal wordt één groep toegewezen aan de verlichting in huis.
  • Stopcontacten: Er wordt vaak een aparte groep toegewezen aan de stopcontacten, afhankelijk van de ruimte.
  • Keuken: In de keuken worden doorgaans meerdere groepen gebruikt vanwege verschillende apparaten.
  • Elektrische apparaten: Grote apparaten zoals wasmachines en airconditioners kunnen een aparte groep nodig hebben.
  • Elektrische auto-oplaadpunt: Voor een elektrische auto is vaak een aparte groep nodig.
Wanneer moet je je meterkast vervangen?

Overweeg je meterkast te vervangen in de volgende situaties:

  • Verouderde meterkast: Als de meterkast verouderd is en niet voldoet aan de huidige veiligheids- en elektrische normen.
  • Toevoeging van nieuwe apparatuur: Bij het toevoegen van nieuwe apparatuur zoals airconditioning, elektrische auto-oplaadpunt of zonnepanelen.
  • Veranderingen in elektrische eisen: Bij veranderingen in elektrische behoeften door bijvoorbeeld renovatie of uitbreiding.
  • Veiligheidsredenen: Bij zorgen over de veiligheid van het elektrische systeem, zoals loszittende draden of verouderde zekeringen.

Bij MNS Elektra bieden we graag transparantie en gemak. Neem gerust contact met ons op voor een gratis offerte. Wij streven ernaar om uw behoeften te begrijpen en een duidelijke, kosteloze offerte te verstrekken. Veiligheid en efficiëntie zijn prioriteiten bij MNS Elektra, en we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn. 

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Benieuwd naar de kosten? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.